Ga naar hoofdinhoud

Breestraat

De locatie van de intocht

De Intocht van Sinterklaas in de Breestraat, Beverwijk

De Breestraat in Beverwijk, met zijn historische gebouwen en gezellige winkels, vormt elk jaar het toneel voor een bijzonder evenement: de intocht van Sinterklaas. Terwijl de blaadjes van de bomen vallen en de winterse kou zijn intrede doet, vult de straat zich met enthousiaste kinderen, hun ouders en grootouders, allemaal in afwachting van de aankomst van de goedheiligman en zijn Pieten.

Een Traditie in Beverwijk

De intocht van Sinterklaas is een lang gekoesterde traditie in Beverwijk. Al decennialang wordt deze feestelijke gebeurtenis groots gevierd. De organisatie zorgt elk jaar weer voor een sfeervol programma, met muziek, dans en natuurlijk de aankomst van Sinterklaas te paard, vergezeld door zijn vrolijke Pieten. Kinderen kunnen hun verlanglijstjes overhandigen, en er wordt gezongen en gedanst op de vrolijke Sinterklaasliedjes.

Voorbereidingen in de Breestraat

In de dagen voor de intocht is er in de Breestraat al een gezellige drukte merkbaar. Winkeliers versieren hun etalages met Sinterklaasdecoraties, en overal zie je rode en gouden versieringen. De geur van speculaas en pepernoten vult de lucht, terwijl kinderen opgewonden hun schoen zetten in de hoop op een klein cadeautje.

Een Dag Vol Verrassingen

De dag van de intocht is een dag vol verrassingen. Naast de aankomst van Sinterklaas zijn er vaak nog andere activiteiten georganiseerd. Denk aan mini kermis, draaimolen en een pepernoten fabriek.

Een Onvergetelijke Ervaring

Voor veel kinderen, maar ook voor volwassenen, is de intocht van Sinterklaas in de Breestraat een onvergetelijke ervaring. Het samenzijn, de vrolijke muziek, de lachende gezichten en de magie van het Sinterklaasfeest maken het tot een evenement waar jong en oud elk jaar weer naar uitkijken. Het is een moment van saamhorigheid en feestvreugde, dat het begin markeert van de gezelligste tijd van het jaar in Beverwijk.