Ga naar hoofdinhoud

De intocht

Alles over de intocht

Intocht van Sinterklaas op de Breestraat in Beverwijk

De jaarlijkse intocht van Sinterklaas op de Breestraat in Beverwijk is een evenement waar jong en oud reikhalzend naar uitkijken. De Breestraat, het kloppende hart van Beverwijk, wordt voor deze speciale gelegenheid omgetoverd tot een feestelijke boulevard vol activiteiten, muziek en plezier.

Bij de Pepernoten Fabriek kunnen kinderen zien hoe deze geliefde traktaties worden gemaakt en zelfs een zakje versgebakken pepernoten meekrijgen. Voor degenen die een blijvende herinnering willen vastleggen, biedt de stand “Op de Foto met de Sint” een gouden kans. Onder begeleiding van vrolijke Pieten kan iedereen een foto maken met Sinterklaas zelf.

De Mini Kermis zorgt voor een extra dosis vermaak met diverse attracties en spelletjes, terwijl de traditionele Draaimolen rondjes draait met lachende kinderen. Langs de Breestraat zijn er ook diverse Marktkramen waar lokale handelaren hun waren presenteren, variërend van handgemaakt speelgoed tot seizoensgebonden lekkernijen.

Een bijzonder hoogtepunt voor de kleintjes is ongetwijfeld een ritje met Thomas de Stoomlocomotief, die speciaal voor deze dag naar Beverwijk is gekomen. Daarnaast geeft de Jeugd Brandweer spannende demonstraties en kunnen kinderen meer leren over het belangrijke werk van de brandweer.

De intocht van Sinterklaas op de Breestraat is niet alleen een viering van traditie, maar ook een dag van gemeenschapsbinding. Dankzij de inspanningen van de Gemeente Beverwijk en het Ondernemersfonds Beverwijk wordt het elk jaar weer een dag om nooit te vergeten.

de magie van het Sinterklaasfeest!